انتخاب ایدهام از دل صنعت بود/ حل یک معضل جهانی در صنعت برق
گروه دانشگاه خبرگزاری آنا- مریم اویسی؛ حضور رتبههای تکرقمی کنکور سراسری، در دانشگاههای برتر این انتظار را ایجاد میکند که نام این جوانان نخبه را بیشتر از یک اعلام اسامی نفرات برگزیده کنکور، بشنویم. جوانانی که با پژوهش در دوران تحصیل و حضور در عرصههای بینالمللی میتوانند نام ایران و دانشمندان ایرانی را پرآوازهتر کنند.
نوید مستوفی سرکاری، دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی پلیمر دانشگاه صنعتی امیرکبیر که در دیار ستارخان متولدشده، توانسته برنده جایزهای شود که پیشازاین هیچ ایرانی در کشور نتوانسته به آن دست یابد.
جایزه نوآوری BOREALIS STUDENT INNOVATION AWARD یک مسابقه بینالمللی برای محققان سراسر دنیا در زمینه الفینها، پلیالفینها و انواع مواد شیمیایی و همچنین کاتالیستها، خواص و فرآیندهای مرتبط به این مواد است.
برای آشنایی بیشتر با این دانشجوی پژوهشگر با وی گفتگو کردیم.
مستوفی درباره روند مسابقه توضیح داد: این یک مسابقه بینالمللی است که هرساله به مدت 6 ماه فراخوان آن اعلام میشود و پژوهشگران از سراسر دنیا پروژه تحقیقاتی خود را برای دبیرخانه مسابقه ارسال میکنند.
وی ادامه داد: ازجمله اهداف این مسابقه شناخت ایدههای خلاقانه و راهکارهای نوآورانه درباره الفینها، پلیالفینها و انواع مواد شیمیایی و همچنین کاتالیستها، خواص و فرآیندهای مرتبط به این مواد است.
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی پلیمر دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: پروژهها از سوی هیأت داوران، داوری میشود و در سه مقطع دکتری، کارشناسی ارشد و کارشناسی معرفی تنها یک نفر بهعنوان نفر برگزیده انتخاب میشود.
وی درباره پروژه توضیح داد: پروژهای که توانست در این دوره از مسابقات برگزیده شود، مربوط به دوره کارشناسی من است. این پروژه در قالب پروژهی کارشناسی و بهمنظور حل یک مشکل صنعتی در صنعت برق شامل چاپ پذیری سطوح کابلهای انتقال قدرت است. پس از انجام این تحقیق متوجه شدم که این مسئله یک معضل جهانی است و حتی کشورهای اروپایی هم با آن درگیر هستند.
مستوفی تأکید کرد: در سال 2018 و در دهمین دوره این مسابقه، برندگان امسال از دانشگاههای یوهانس کپلر اتریش در مقطع دکتری، آلتو فنلاند در مقطع کارشناسی ارشد بوده و من نیز در مقطع کارشناسی برگزیده این مسابقه شدم.
البته برای اولین بار در تاریخ 10 ساله برگزاری این مسابقه است که یک شرکتکننده از کشور ایران توانسته این جایزه را دریافت کند. پیش از این یک شرکتکننده از کشور امارات در قاره آسیا موفق به کسب این جایزه شده است.
دانشجوی دانشگاه امیرکبیر در خصوص جوایز این مسابقه گفت: جایزه در نظرگرفتهشده برای برندگان این مسابقه، یک سفر با پوشش کامل هزینهها به کشور محل برگزاری مراسم اهدای جوایز برای ارائه پروژه و دریافت جایزه، جایزه نقدی به مبالغ پنج هزار یورو (دکتری)، دو هزار یورو (کارشناسی ارشد) و هزار یورو (کارشناسی)، تندیس و گواهی جایزه میشود.
وی ادامه داد: وقتی برای من ایمیلی از ستاد جایزه ارسال شد، باور نمیکردم که توانستم در این مسابقه برگزیده شوم اما پسازآن ایمیل، ایمیلهای دیگری درباره نحوه پذیرش و اطلاعات سفر ارسال شد. قرار بود مراسم در سوئد برگزار شود که به دلیل اینکه سفارت سوئد به من ویزا نداد، مراسم را با تأخیر چندماهه برگزار کردند.
مستوفی در پایان خاطرنشان کرد: یکی از دلایلی که باعث شد طرح من بهعنوان طرح برگزیده انتخاب شود، انتخاب ایدهام از دل صنعت بود و در دوره کارشناسی ارشد هم به دنبال این هستم که این طرح را کاربردی کنم.
انتهای پیام/4085
انتهای پیام/